Autumn Still Life with Harlequin Squash

Being a lover of still life I felt an urge to do an autumn still life. I bought the squash form the local supermarket and collected some fallen leaves from the park next to my house. I normally have a clear image of what I want to do in my mind but this time I did not know what I was going to end up with. The composition is pretty spontaneous but I am not sure if it works very well. It certainly is far from conventional composition rules. However, I do like the muted autumn colours and the way the textured background came out.




Comments

  1. Jako lijepa mrtva priroda - kao i uvijek..:-)
    Mala sugestija....čini mi se da kadar "bježi" u desno - zbog odrezanne posude koja je izašla iz kadra....pozdrav, Davor.

    ReplyDelete
  2. Hvala ti!
    Namjerno sam odabrala taj krop gdje se posuda samo djelomicno vidi jer sam njome htjela dodati samo sporedni detalj i boju bez prekomjernog odvlacenja paznje od bundeve koja je glavni fokus. Da sam posudu ostavila cijelom bundeva bi bila manja u okviru i paznja bi se natjecala izmedju bundeve i posude sto nisam htjela. Slazem se da je kompozicija neobicna, i iskreno, nisma sigurna da funkcionira. Vrlo rijetko "rezem" bilo koji element u svojim mrtvim prirodama. Hvala ti na iskrenoj misli i sugestiji.

    ReplyDelete
  3. Ajoj...sad se otvorila polemika...:-)
    Ma sve je OK - ja ti imam to "dizajnersko" oko - pa odmah skužim podsvjesno neravnotežu. Ne smeta odrezana posuda, samo bi bundeva trebala ići malo prema šišarki (mrc).....
    Ali nema veze - to tak samo ja vidim - super je slika!

    ReplyDelete
  4. Ne smeta malo polemike. Dapace, dobro je cuti konstruktivan komentar, pogotovo od nekoga, kao ti, tko zna sto govori.

    ReplyDelete
  5. Hvala Vesna, ima ljudi koji se uvrijede....ja to u najboljoj namjeri - ipak jako cijnim tvoj rad..:-)

    ReplyDelete
  6. Znam....i ja jako cijenim tvoj rad, a i tvoje misljenje.

    ReplyDelete
  7. sviđa mi se kako si postavila kadar,a i promišljeni crop koji fokus upravo daje na bundevu i šareno lišće

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

The Villages of Laycock and Goose Eye, West Yorkshire

October 2023

May 2023